Badum tish!

Et nytt innlegg, sett sånt.

Siden sist, sånn ca. fra 1. Januar, har følgende skjedd:

Jeg jobber:
Grunnet den tidligere nevnte oppussingen på jobb ble jeg sendt ut i den store verden for å lære om boller og brus, og havnet på produksjonslokalet til Baker Brun. Der jobbet jeg i en grei måned, og ble etterhvert en jævel på hvite damer. Gi meg en sukkerbunn, ferdigpisket krem og syltetøy, og jeg snekrer en sammen på et par minutter. Jeg jobbet mest på konditori-avdelingen, og det passet meg egentlig helt greit. Det var for så vidt greit å jobbe på gjærbakst-avdelingen også, men mest fordi der var det så få, men store prosesser at man kunne sone helt ut mens hendene dyppet rundstykker i frø i to timer. Plutselig var det lunsj, og så gjorde man det samme i et par timer til før arbeidsdagen var over. Hjernedødt arbeid, med andre ord. Greit i små doser, men ikke noe jeg ønsker som fast arbeid. Veldig interessant å se kjønnsfordelingen på gulvet. Det var utelukkende eldre menn rundt de femti, og utelukkende unge damer i begynnelsen av tyveårene. Fikk med meg mitt daglige brød (og ukurante wienerbrød, boller og annen fin hvetebakst) etter endt arbeidsdag.

Ekstra festelig var det at jeg kom førti minutter for sent til første arbeidsdag, grunnet de dyktige menneskene i Tide som ikke klarer å ta høyde for at det snør.

I begynnelsen av Februar jobbet jeg tre dager på Breivik, fiskeleverandøren vi bruker på jobb. Begynte klokken 07.00, ikledde meg en barsk kjeledress, gigantiske sjøstøvler og ble pakket inn i plastforkle, plastermer og oppvaskhansker. Så var det inn på et kaldt rom med en skjærebenk og mange polakker, og så fileterte jeg antageligvis to tonn fisk i løpet av de tre dagene. Uer, skrei, og sinnsyke mengder sei (et rim, milde majones!). Det ble også et par hundre kilo med gigantisk steinbit, halvannen meter på sokkelesten (og uten hode). Forholdsvis hjernedødt arbeid etter fiskeanatomien satt i fingrene. Utrolig imponerende å se på de durkdrevne fiskeslakterne som jobbet, en fisk gikk fra hel til to praktfulle fileter på sekunder. Fikk ikke med meg noe som helst hjem etter endt arbeidsdag, rent bortsett fra en eim av fisk. Ikke like godt mottatt av min bedre halvdel som wienerbrødene.

Etter dette var jeg i hovedsak på restauranten og var med på oppussing. Mye sparkling, pussing, grunning og maling, samt litt arbeid med websidene. I uke 7 åpnet vi igjen, nå med et åpent kjøkken. På den første restauranten jeg jobbet på var det også en åpen løsning, så det gjør meg lite at folk titter på at vi jobber. Uansett er standarden så høy at det er ingenting som trenger å gjemmes bort.

Ellers har vi en ny meny for vinteren, hvor jeg har fått et par av mine forslag på. Ertesuppe med røkt svineknoke, samt blings med leverpostei og bacon på lunsjmenyen, og en timiansorbet på kveldsmenyen (som serveres med en rosmarin-fløtepudding og blåbærgelé). Desserten har vi hatt på et par større selskap, og det er helt vilt hvor mye skryt den får. Veldig mange er skeptiske i utgangspunktet, siden rosmarin og timian stort sett kobles med kjøtt, men det fungerer fantastisk godt i en søt dessert. Og, dette varmer selvfølgelig hjerterøttene til en dessert-fokusert kokk som meg. 🙂

Ellers er det mer eller mindre nøyaktig ett år siden jeg sluttet på den forrige restauranten hvor jeg var lærling, og jeg tenker med grøss og gru på hvor lite faglig utviklet jeg antageligvis ville ha vært om jeg hadde akseptert middelmådighet og fortsatt der.

Jeg trener:
Fortsatt på Nautilus, men jeg klarer å snike meg unna de tidligere nevnte gryntmennene ved å gå tidlig på morgenen. Siden oktober-november har jeg gaflet i meg gainer, helmelk og nøtter til den store gullmedalje, og endte opp en del kilo mer enn hva jeg begynte som. I Februar tok jeg tre uker med PSMF (proteinsparende modifisert faste), og tok av 7 kilo med kvaps. Utrolig kjip diett, kraftig kaloriunderskudd, magert kjøtt og karbofattige grønnsaker hele dagen. Hadde null energi på trening, men effektivt var det iallefall. Veldig greit å kunne se resultatene av ett år med styrketrening tydeligere, selv om jeg fortsatt har en minipondus som må bort.

Merker stor forskjell på klærene, og spesielt på beina. Kjører knebøy hver treningsøkt, og begynner etterhvert å få mindre benklær som passer over lårene.

Det snør:
.. og jeg skjønner egentlig ikke hva folk syter sånn etter. Alternativet er at det regner, så jeg sier meg fornøyd med snøen.

Jeg spiller spill:
PS3 slim ble nylig priset til 2800kr, og siden jeg hadde 1200kr i gavekort, ble det til at jeg snappet med meg et eksemplar fra den lokale Spaceworld-butikken (av alle steder). Tanken var at jeg skulle få med meg de PS3-eksklusive spillene, men det har blitt til at jeg har kjøpt en del multikonsollspill også, mye på grunn av at konsollen har et langt mer behagelig støynivå enn 360. Det eneste spillet jeg har blitt ferdig med, er Ratchet & Clank: Tools of destruction, som jeg egentlig ble ganske imponert over. Ellers har jeg prøvd meg på Uncharted (for mye skyting og for lite Indiana Jones, men ellers fin underholdning), Little Big Planet (rart, men særdeles kult), Killzone 2 (latterlig barsk grafikk, men gameplay fra Daikatana-tiden), MGS 4, The Darkness, Dead Space og litt annet ymse. Veldig kjekt å ha en svær spillkatalog som ligger ute på play.com (og tilsvarende sider) til en slikk og ingenting.

Ellers går det mye i MW2 på 360, 3/4 ferdig med andre prestige.

Har for øvrig fått fint utbytte av forhåndbestilling hos Gamestop. De har en «bytt inn to spill + 1kr»-tilbud for kommende spill (Bad Company 2, AvP, Splinter Cell, Metro 2033, Ruse, Lost Planet 2), som egentlig ikke høres så fantastisk ut i utgangspunktet. Men, når man får kjøpt spill til en femtilapp på steder som play.com/zavvi.com og knappe hundrelappen på Game og Gamestop, så blir det ganske billig. Første gangen jeg bestilte, hadde jeg med Call of Duty 2+3 (kjøpt brukt for en hundrings per stykk, spilt halvveis gjennom), 2x Eternal Sonata (kjøpt på Elkjøp for 49kr stykket) og Tony Hawk’s Project 8 (Elkjøp, 99kr). Kjøpte Vampire Rain på Gamestop for 119kr, og så hadde jeg nok til tre flett nye spill, til samme pris som ett. Om du ikke gidder å stresse noe særlig, kan du egentlig bare kjøpe to brukte spill på Gamestop til 200-250kr totalt, legge til en krone og få en telefon når du kan hente spillet ditt. Bruktprisene de har på spillene er gjerne en hundrelapp eller to over nye utgaver i andre butikker, så å utnytte systemet deres ser jeg ikke det minste problem med.

Jeg hører på musikk:
Nytt album fra Sophie Zelmani (mye det samme som tidligere, kaffe-latte-musikk) og Massive Attack (litt variabelt, men jevnt over bra.. Atlas Air er knusetøff) har begge blitt spilt en del. Litt Ugress, Gotan project, og fortsatt en del Portishead. Bortsett fra det er dessverre mye radio det går i, litt utenfor min kontroll (jobb, trening). Jeg er så lei, akk, så lei av det som går for pop/Rn’B nå om dagen. Vrengte stemmer og stjålne melodier fra 80-90-tallet, banale tekster om hjerte og smerte, humps og junk. Jeg er lei av Donkeyboys, Fireflies og den jævla Russian roulette. Og Halohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalo, I can see your halohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalo.

Brum.

Ellers er alt vel. Litt bilder fra jobb.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s