Jørgen spiser ute: Jacobs (igjen)

Jeg har sånn noenlunde troen på Jacobs fortsatt, selv etter de sluttet med Bergens desidert beste raspeballer og to av tre brillefine kokker feiget ut og flyttet fra landet. Etter forrige semi-skuffende besøk tok det greie to måneder før vi prøvde på nytt. Siden vi tross alt var 3 minutters gange unna, jeg hadde nettopp fått lønn utbetalt og det var middagstid.. hvorfor ikke?

Lite folk i lokalet, to-tre andre bord tatt. Vi setter oss, får menyen. Dagens tre-retter er viltpaté med rødbetesalat, bakt hvitfisk (dagens var lysing) på en oksehalefrikassé med gule erter, blåskjell og karri, samt sjokolademousse med sitrongranité. Fortsatt 395kr, fortsatt lommebokvennlig, selv med lærlinglønn. Min kjære velger bort lysing til fordel for saltet andelår med epler, savoykål og byggryn, ellers tar vi det samme til forrett og dessert. Vi pleier vanligvis å prøve forskjellige ting, men både forrettene og dessertene var lite fristende. Når sjokolademousse frister mest på dessertmenyen, er det noe galt som ikke er riktig.

Uansett, vi bestiller, og får forretten ca. 10-12 minutter senere. Viltpaté med rødbetesalat.

Litt kraftig lys fra spottene, dessverre, så rødbetesalaten er skyggelagt. Den bestod iallefall av noen kokte rødbeter, et mandolinhøvlet flak rå rødbete og en eller annen grønn urt som gjorde lite av seg. Patéen, stjernen på tallerkenen, var ikke en paté i det hele tatt. Den var kompakt og hard, som en terrin med avrundete hjørner. Smaksmessig gjorde den lite av seg. Brødet var nesten det beste med forretten, med god olivenolje, grillmerker og et lite dryss salt. Skikkelig skuffende, tatt i betraktning at forretten var desidert den beste retten forrige gang vi spiste på Jacobs.

Bordet ble ryddet. I mellomtiden har to bedritne unger ved nabobordet bestemt seg for å ha bråkekonkurranse, og skriker i kor mens foreldrene sier «hysj, nå må du være snill».

«WAAAAAAAAAAAAAARRRAAAARGH!!!!!»

«Nei, hysj. Vær stille nå.»

«WWHARAAAAAAAAABLARGHLE!» «AAAAAARAARGH!!!»

«Hysj, hysj.».

Sånn ca. 15 minutter senere får vi hovedrettene servert.


Saltet andelår, eple, savoykål og byggryn.


Lysing, oksehalefrikassé med gule erter, blåskjell og karri.

Gigantisk steg opp fra forretten. Jeg fikk et mandig stykke fisk, («SKRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK!!!!»)og det var helt nydelig tilberedt. Store, fine flak nærmest falt fra hverandre. Akkurat passe mengde salt. Blåskjell og karri harmonerte, og frikasséen i bunnen var litt spesielt med fisk, men fungerte. Veldig, veldig godt.

Jeg kvalitetskontrollerte min kjæres tallerken også, («WWHARAAAAAAAAABLARGHLE!» «AAAAAARAARGH!!!») og det holdt så absolutt mål. Gode smaker, fint tilberedt kjøtt. Det eneste jeg hadde å utsette var mengden olivenolje som var brukt, det som lå i bunnen av tallerkenen var dekket av det. For all del, det var god olje, men når hvert eneste jafs smaker olivenolje, så forsvinner poenget litt.

Etter litt venting blir bordet ryddet, og desserten kommer vel 10 minutter senere.


Sjokolademousse med sitrongranité.

God og kraftig sitronsmak på granitéen, og sjokolademoussen smakte sjokolade. Det er vel egentlig alt jeg kan si om dette. Helt spisbart, men utrolig kjedelig. Et lite hakk over å ha klassisk crème brûlée eller nemesiskake på menyen.

Så, ja. Kort oppsummert, grei service, ingenting å utsette på ventetiden. Skuffende forrett og dessert, kanongod hovedrett. I en drømmeverden hadde servitørene kastet både skrikerunger og udugelige foreldre på dør for å lage et jævla leven i en times tid, men det er kanskje for mye å forlange. Uansett tror jeg vi prøver ut et par nye restauranter fremover, så får vi se hva våren bringer for Jacobs neste år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s